FAQ tekst

Terreinreservatie

10-beurtenkaart

Gastspelers

Zijn er bepaalde afspraken i.v.m. de velden tijdens de winter en de zomer?

Lessen

Lidkaart, lidnummer Tennis Vlaanderen en paswoord

Lidmaatschap en prijzen

Verzekering voor sportongevallen

Terugbetaling sport door mutualiteiten

Betalingen, Rekening nummers

Nuttige formulieren

 

 

Terrein-reservaties

Hoe reserveer ik een terrein tijdens de zomer?

Het zomerseizoen loopt normaal gezien van de eerste maandag van april t.e.m. de laatste donderdag van september.  Tijdens het eerste weekend van april zijn de binnen-terreinen nog deels bezet door vaste winteruren, maar kunnen buiten-terreinen reeds gereserveerd worden.  Indien het weer het toelaat, kunnen de buiten terreinen ook nog gereserveerd worden begin oktober, maar enkel overdag (de buiten-lichten zullen s'avonds niet meer aangestoken worden in oktober). 

Reserveren kan je rechtstreeks op de website van Tennis Vlaanderen, of door hierboven in het hoofdmenu "Reserveer een terrein" te klikken.  Enkel leden kunnen velden reserveren.  Voor gastspelers, zie hieronder.  Wanneer je een veld gereserveerd hebt, maar niet kunt komen, gelieve dan het veld terug vrij te geven via "Reserveer een terrein", zodat andere leden het kunnen reserveren.  Indien je een veld hebt gereserveerd, maar niet op tijd opdaagt, mogen andere leden het veld innemen na 10 minuten.

Hoe reserveer ik een terrein tijdens de winter?

 • Reserveren kan je rechtstreeks op de website van Tennis Vlaanderen, of door hierboven in het hoofdmenu "Reserveer een terrein" te klikken.

 • Hou er rekening mee dat tijdens het winterseizoen een groot deel van de uren gereserveerd zijn door vaste winteruren (zie hieronder).  Uren die nog niet verhuurd zijn, worden verhuurd op basis van het 'first come, first served' principe, maar met voorrang voor spelers die zomerlid zijn in Wezemaal. Op de uren die niet vast gereserveerd zijn, kan men vanaf een week op voorhand vrij reserveren. Indien je regelmatig komt spelen, kan je best een 10-beurtenkaart gebruiken. Een los uur kan je huren voor de prijs van 15 euro, een 10-beurtenkaart kost 130 euro.  Een los uur of een 10-beurtenkaart kan besteld en betaald worden (ook door niet-leden) bij Patrick of in het Clubhuis.

 • Wanneer je een uur reserveert met een 10-beurtenkaart, moet je maar 1 naam opgeven.  Zeker geen 2 namen opgeven, want dan ben je 2 beurten kwijt...

 • Betalen voor een 10-beurtenkaart of voor een "los uur" kan steeds op het rekening nummer BE48 0688 9265 2227 van Tennis Wezemaal.

 • Wanneer je een veld gereserveerd hebt, maar niet kunt komen, gelieve dan het veld terug vrij te geven via "Reserveer een terrein" hierboven of op Tennis Vlaanderen, zodat andere leden het opnieuw kunnen reserveren. 

Hoe kan ik zo'n vast winteruur aanvragen?

 • Het winterseizoen loopt dit jaar vanaf maandag 17 september '18 tot en met zondag 31 maart '19. Op die manier heeft iedereen op z'n minst 25 speelbeurten.  Tussen Kerst en Nieuwjaar, van 24 december tot en met 1 januari, zijn er geen vaste winteruren, maar kunnen er wel losse reservaties gemaakt worden (zoals hierboven beschreven).  Het winter dubbeltornooi gaat normaal gezien door tijdens de derde week van maart.  Het begint op een vrijdag en eindigt op een zondag.  Tijdens deze 10 dagen zijn er geen vaste winteruren.

  De vaste winteruren dienen aangevraagd te worden voor 21 juli aan de hand van het formulier.  Dit kan worden ingevuld en doorgestuurd naar Patrick of in het clubhuis worden binnengebracht. Na 21 juli ontvang je een bevestiging en de betalingsinstructies.

  De tarieven zijn 450, 370 en 200 euro, afhankelijk van het uur (details op het inschrijvingsformulier). De hal wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15.30 uur verwarmd; op woensdag, zaterdag en zondag de hele dag.

  Spelers die het vorige winterseizoen een vast uur hadden, hebben voorrang voor de reservaties van het komende winterseizoen.

  Voor meer info, aarzel niet Patrick te contacteren op het nummer 0496/11.39.41.

 

Zijn er bepaalde afspraken i.v.m. de velden tijdens de winter en de zomer?

Huisregels Wintertennis:

 

Voor een vlot verloop van het winterseizoen vragen we onze leden een aantal (hoffelijkheids) principes in acht te nemen:

 • Tijdig stoppen met spelen om te vegen zodat de volgende op het vastgelegde uur kan starten

 • Enkel tennisschoenen zijn toegelaten (loopschoenen ten strengste verboden)

 • Sleepnetten op de aangeduide plaatsen terug leggen

 • Vuilnis in de juiste vuilbakken deponeren

 • Terrein 10 betreden langs de achterste buitendeur

 • Speel je als laatste van de dag, gelieve dan het terrein te sproeien

 • Indien het clubhuis niet open is en je hebt licht nodig om te spelen, graag een seintje aan Patrick (0496/113941) of Hilde (0475/582271).  Bij losse reservaties, is het echter mogelijk dat op een ander terrein lichten branden, omdat dit aansluit op een andere reservatie.  Gelieve het terrein te nemen waar de lichten branden.  Indien er geen spelers na u komen, zullen de lichten op uw veld gedoofd worden 10' na het einde van uw reservatie.

Huisregels Zomertennis:

Voor een vlot verloop van het zomerseizoen vragen we onze leden een aantal (hoffelijkheids) principes in acht te nemen:

 • Tijdig stoppen met spelen om te vegen en te sproeien (ook wanneer regen voorspeld wordt) zodat de volgende op het vastgelegde uur kan starten.  Wanneer het veld zeer droog ligt, eerst sproeien en dan pas vegen (zodat de gravel niet wegwaait).

 • Enkel tennisschoenen zijn toegelaten (loopschoenen ten strengste verboden)

 • Sleepnetten op de aangeduide plaatsen terug leggen

 • Vuilnis in de juiste vuilbakken deponeren

 • Als het niet regent, en er zijn buiten velden vrij, worden de lichten binnen in de hall in principe niet aangestoken.  Je mag dan buiten op het vrije terrein spelen. 

 • Als het regent, gaan de lichten binnen aan op velden waarop gereserveerd is.  Overdag gaan er 3 lichten per veld aan, s'avonds 6 lichten per veld.

 • Interclub matchen hebben voorrang.  Daardoor kan het gebeuren dat op woensdag namiddag, op zaterdag of op zondag gereserveerde velden gebruikt moeten worden voor interclub matchen, zeker wanneer het regent.

Via deze link kun je het volledige Huishoudelijk reglement downloaden.

 

Gastspelers

Hoe kan ik reserveren met een gast tijdens de zomer?

Elk lid kan maximaal 3 paar per jaar een niet bij de club aangesloten speler “gastspeler” uitnodigen.  Om met een gastspeler te kunnen reserveren, maak je een reservatie in eigen naam en voeg je als tweede speler de naam van club-secretaris Rob Govaerts toe, als "Hoofdgebruiker". In de opmerking vermeld je de naam van je gast. Elke gastspeler kan per seizoen maximaal 2 maal spelen in onze club.

Hoe kunnen niet-leden reserveren tijdens de winter?

Niet-leden kunnen, net zoals leden, een los uur of een 10-beurtenkaart bestellen en betalen bij Patrick of in het Clubhuis.

Om de terrein reservatie module op www.tennisvlaanderen te kunnen gebruiken, heb je wel een VTV lidnummer nodig.  Rob, de secretaris, kan zo'n VTV nummer aanmaken.  Stuur Rob een e-mail op robert.govaerts@skynet.be, met de informatie die nodig is om VTV lid te worden (naam, geboortedatum, adres, e-mail adres). 

Indien je geen VTV lidnummer wenst aan te vragen, kan je ook het clubhuis bellen om een terrein te reserveren met je 10-beurten kaart.  Het clubhuis is bereikbaar op tel. nr. 016 / 58.01.86

 

Lessen

Kan ik privé-lessen volgen?

Alle lessen worden georganiseerd door de Academie HagelandBekijk eerst eens alle formules die de Academie aanbiedt.

Voor privélessen neem je contact op met Hilde Maes om te zien of er een trainer voorzien kan worden: hilde@tenniswezemaal.be

 

 

Lidkaart, lidnummer Tennis Vlaanderen en paswoord

Ik heb geen lidkaart van Tennis Vlaanderen of ken mijn nummer en paswoord niet meer. Waar kan ik terecht?

Je lidnummer  van Tennis Vlaanderen en wachtwoord dien je zelf op te vragen via www.tennisvlaanderen.be. Deze gegevens blijven jaar na jaar hetzelfde zodat je na betaling snel kan starten met reserveren en spelen. Om privacy redenen kan de club je wachtwoord bij Tennis Vlaanderen niet zien, noch opvragen.

Hoe pas ik mijn gegevens aan bij de VTV? 

 • Ga naar www.tennisvlaanderen.be
 • Klik op "Inloggen" en vul je lidnummer en wachtwoord in (indien wachtwoord vergeten kan je ook hier je wachtwoord opvragen)
 • Wijzig je gegevens en log uit.

 

Lidmaatschap en prijzen

Wie betaalt voor 15 maart, kan genieten van kortingstarieven voor het komende zomerseizoen

Daarna gelden de standaard tarieven.  Je kunt deze raadplegen op de website van Tennis Vlaanderen op http://www.tennisvlaanderen.be/clubtarieven?clubId=2297

 

Ik ben eveneens aangesloten in een andere tennisclub en heb daar al een lidkaart van Tennis Vlaanderen.  Krijg ik dan korting?

Onze lidgelden zijn voordeliger dan andere clubs in de regio.  Om die reden hanteren we slechts één tarief. 

Ik ben in de zomer een maand met vakantie en kan wegens examens ook niet spelen in juni.  Kan ik dan tennissen tegen een verminderd tarief?

Onze tarieven zijn zeer democratisch, zeker voor jongeren en studenten. Uitzonderingen op onze algemene lidmaatschapstarieven worden daarom niet toegestaan.

 

 

Verzekering voor sportongevallen

 

Tennis Vlaanderen heeft bij de verzekeringsmaatschappij Ethias een polis sportongevallen. Elk lid dat bij Tennis Vlaanderen is aangesloten, valt automatisch onder deze verzekering.

Werkwijze voor de aangifte van een sportongeval: vul het formulier in, en bezorg het aan Patrick Vervoort (patrick.tennisclub@gmail.com )

Patrick verwerkt aangifte en bezorgt de verzekeringsinstelling de nodige documenten voor verdere afhandeling.

 

Terugbetaling sport door mutualiteiten

De meeste mutualiteiten betalen leden die sport doen, een deel van de inschrijvingskosten bij hun sportclub.  Van zodra je abonnement verwerkt en betaald is, zal je op je spelersdashboard van de website van Tennis Vlaanderen het document voor de mutualiteit (gedeeltelijke terugbetaling lidgeld) terugvinden.

Dit is volledig vooringevuld en tevens getekend door de secretaris.  De mutualiteiten hebben laten weten dat ze het document van Tennis Vlaanderen aanvaarden, ook al ziet het er anders uit dan hun standaardformulier.  Je moet dus gewoon inloggen op Tennis Vlaanderen en op je spelersdashboard vind je onder clubabonnementen het attest voor de mutualiteit.

Dit document moet je afdrukken, tekenen, klevertje erop en aan je mutualiteit bezorgen.

 

Betalingen, Rekening nummers

Het rekeningnummer van de Club (bv. voor betaling lidgelden) is: IBAN nr. BE48 0688 9265 2227

Het rekeningnummer van de Academie (bv. voor betaling lesgelden) is: IBAN nr. BE58 0688 9317 1579

Beide bij Belfius bank: BIC nr. GKCC BEBB