Padel

Padel_0.jpg

Er zijn 3 terreinen zijn, die je kunt reserveren in het standaard reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen, dat de meesten onder jullie al gebruiken voor tennisvelden.

“Padel 1” zal in blokken van 1u gereserveerd kunnen worden, van 8u tot 23u.

“Padel 2” zal in blokken van 1u30 gereserveerd kunnen worden, van 8u30 tot 22u

“Padel 3” zal in blokken van 1u30 gereserveerd kunnen worden, van 8u tot 23u.

Ieder “tennis-lid” van Tennis Wezemaal (d.w.z. al wie lidgeld voor het lente- en zomerseizoen 2021 betaald heeft), wordt automatisch ook “padel-lid” van onze club (gratis, zonder hiervoor een extra abonnement te moeten nemen).   Als “padel-lid” kun je terreinen reserveren aan een verlaagd tarief.  We verwelkomen echter ook nieuwe “padel-leden”, die geen Tennis-lid zijn.  Een padel abonnement zal €50 kosten voor jeugd t.e.m. 16 jaar en €100 voor wie ouder is dan 16 jaar.  Zo’n padel abonnement blijft 1 jaar geldig, tot aan de start van het volgende lente- en zomerseizoen op in april ‘22).   Ook wie geen tennis- of padel-lid is op onze club, mag een padel terrein reserveren, als “niet-lid” of “gastspeler”, maar betaalt dan het standaard tarief per uur.  Hieronder meer uitleg.

Padel-leden kunnen 2 weken op voorhand reserveren, en kunnen maximaal gelijktijdig 2 openstaande padel reservaties hebben (die mogen opeenvolgend zijn).  Niet-leden en gastspelers kunnen 1 week op voorhand reserveren, en 1 terrein per keer.  Zij kunnen dus pas opnieuw reserveren nadat ze gespeeld hebben.

De tarieven zijn als volgt:

Piekuren (vanaf 17u en gans de dag tijdens de weekends):

 • Standaard tarief: €30 per uur per terrein voor niet-leden en gastspelers (dus €7,5 per speler)
 • Verlaagd tarief: €20 per uur voor padel-leden (dus €5 per speler)

Daluren (weekdagen tot 17u):

 • Standaard tarief: €20 per uur per terrein voor niet-leden en gastspelers (dus €5 per speler)
 • Verlaagd tarief: €12 per uur voor padel-leden (dus €3 per speler)

Voor terrein reservaties van 1,5u worden de bovenstaande tarieven vermenigvuldigd met 1,5

Het verschil tussen "niet-leden" en "gastspelers" is enkel een benaming die de website van Tennis Vlaanderen gebruikt in hun reservatie systeem: Wanneer je als niet-lid met 3 andere niet-leden reserveert, dan krijg je het standaard tarief te zien om gans het veld te reserveren.  Bv. €45 voor 1,5u in een piekuur.  De naam op de reservatie, is de naam van het niet-lid dat de reservatie maakte (er is slechts 1 naam te zien op de website met terrein reservaties van Tennis Vlaanderen).

Daarentegen, als je als padel-lid van Tennis Wezemaal bv. met 3 andere niet-leden wilt reserveren, dan worden die niet-leden als "gasten" beschouwd door het systeem.  Het lid dat die reservatie maakt, betaalt dan voor hetzelfde 1,5u in een piekuur: €7,5 voor zichzelf, en drie keer €11,25 voor de 3 anderen.  Er gaat dus €41,25 van zijn/haar saldo af (of van zijn/haar bank kaart, als hij/zij online betaalt). 

Dezelfde persoon kan dus de ene keer "niet-lid" zijn, en de andere keer "gastspeler".  Bv. iemand die lid is op een andere club (en geen padel abonnement koopt bij Tennis Wezemaal), zal door het reservatiesysteem beschouwd worden als een niet-lid wanneer hij samen met 3 andere niet-leden reserveert, maar als "gast" wanneer hij samen met een padel-lid van Wezemaal reserveert (het zal dan wel het lid van Wezemaal zijn dat de reservatie moet maken).  Als "gast" kun je dus wel 2 weken op voorhand reserveren, maar dan heb je een Lid van Tennis Wezemaal nodig die meespeelt.  Gasten mogen een onbeperkt aantal keer mee padellen per jaar (niet zoals bij Tennis, waar het maximaal 2x per zomer is, omdat ze dan gratis spelen samen met een lid).

Er kunnen ook mensen meespelen die geen lid zijn bij Tennis Vlaanderen.  Zij moeten zich dan (éénmalig) registreren op de home pagina van Tennis Vlaanderen.  Het is echter belangrijk om te weten dat zij niet verzekerd zijn, in tegenstelling tot alle leden van Tennis Vlaanderen.

Als lid, dien je een Padel veld te reserveren met je saldo op Tennis Vlaanderen.  Indien je nog geen saldo hebt, kun je dit in 1 minuut, in 4 eenvoudige stappen doen:

 1. Log in op de website van Tennis Vlaanderen en klik rechtsboven op “Terrein”
 2. Klik op “Mijn Saldo” (dat is de tab rechts van “Dagplanning Tennis Wezemaal”)
 3. Klik op de blauwe knop “Saldo opladen”.  Kies een bedrag en klik op “Saldo aankopen”

Volg de instructies om te betalen via het online systeem van Mollie.  Je krijgt een QR code  voor Bancontact, Payconiq enz
 
 

Indien je liever de App van Tennis Vlaanderen gebruikt, is de procedure als volgt:

 1. Open de App.  Klik rechts onderaan op “Profile”
 2. Scroll naar “My clubs”, en dan op “TENNIS WEZEMAAL”
 3. Klik bovenaan in de grijze balk op “My balance”
 4. Klik onderaan in de gele balk op “Charge balance”

Ook mensen die geen lid zijn van onze club of een andere club bij Tennis Vlaanderen, kunnen een saldo opladen.  Ga hiervoor naar de website van Tennis Vlaanderen, en klik op de login pagina rechtsbovenaan op de blauwe link “Account als niet-lid aanmaken”.

Indien je liever geen account als "niet-lid" aanmaakt op Tennis Vlaanderen, kun je ook de optie "Onbekende gastspeler" gebruiken:

Reservatie – spelers toevoegen – zoek gastspeler en dan krijg je dit scherm waar je op ‘ onbekende gastspeler’ moet klikken en dan kan je die toevoegen

Onbekende gastspeler.png

In de App van Tennis Vlaanderen is de procedure hiervoor als volgt:

Reserveren – partner kiezen – klikken in vakje ‘zoek een partner’ en dan kan je kiezen tussen ‘club’ – ‘gastspeler’ – ‘onbekende gasten’