Padel

Voor informatie over het openingsweekend, en om hiervoor in te schrijven, klik op: http://www.tenniswezemaal.be/content/openingsweekend-padel-wezemaal-op-18-en-19-september-2021 (Het Mix&Match padel toernooi is ondertussen volzet.  Als je te laat was om nog in te schrijven, geen nood.  We organiseren snel opnieuw een  toernooi!) 

Tijdens het komende winterseizoen, komt er een “winter-abonnement” en een "daluur-abonnement", beide van 6 maanden (van 20/09/21 tot 20/03/22).  Vanaf maart '22 komt er ook een “combi-abonnement Tennis-Padel”.  Met dit winter-abonnement of daluur-abonnement en het combi-abonnement zullen leden 1x betalen per 6 maand of per jaar, en daarna kunnen reserveren zonder bijkomende kosten of saldo.  Abonnementhouders zullen gelijktijdig maximaal 2 open reservaties kunnen hebben in het reservatie-systeem van Tennis Vlaanderen.

- Er zullen voor de winter '21-'22 slechts 100 winter-abonnementen beschikbaar zijn, zodat er ook voldoende ruimte blijft voor losse reservaties.  Op het aantal daluur-abonnementen staat geen maximum.  Inschrijvingen voor het winter-abonnement en voor het daluur-abonnement starten op 11/09/21, via de website van Tennis Vlaanderen.  De inschrijvingsprocedure is exact dezelfde als de vertrouwde inschrijving voor zomerleden in het voorjaar: ga naar https://www.tennisvlaanderen.be/lid-worden?clubId=2297 en klik op het padel abonnement van jouw keuze. 

- De prijzen:

Winter-abonnement: €160 voor niet-leden.  €130 voor leden van Tennis Wezemaal (zomerleden ’20 of ‘21) en voor scholieren en studenten tot 24 jaar. 

Daluur-abonnement: €100 voor niet-leden.   €80 voor leden van Tennis Wezemaal (zomerleden ’20 of 21) en voor scholieren en studenten tot 24 jaar. 

- Nieuwe padel-leden die de voorbije maanden reeds een jaarabonnement namen om van de dezelfde tarieven te kunnen genieten als tennis-leden voor losse reservaties, zullen kunnen kiezen om dit te laten doorlopen, of om te zetten naar een winter-abonnement.  Het bedrag dat zij reeds betaalden, zal in mindering gebracht worden op de kost van hun winter-abonnement.  Hiervoor moeten ze een e-mailtje sturen naar patrick.tennisclub@gmail.com

- De losse reservaties blijven ook mogelijk, volgens het systeem en prijzen hieronder

 

Padel_0.jpg

Er zijn 3 padel terreinen op onze club, die je kunt reserveren in het standaard reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen, dat de meesten onder jullie al gebruiken voor tennisvelden.

“Padel 1” kan in blokken van 1u gereserveerd worden, van 8u tot 23u.

“Padel 2” kan in blokken van 1u30 gereserveerd worden, van 8u30 tot 22u

“Padel 3” kan in blokken van 1u30 gereserveerd worden, van 8u tot 23u.

Ieder “tennis-lid” van Tennis Wezemaal (d.w.z. al wie lidgeld voor het lente- en zomerseizoen 2021 betaald heeft), wordt automatisch ook “padel-lid” van onze club (gratis, zonder hiervoor een extra abonnement te moeten nemen).   Als “padel-lid” kun je terreinen reserveren aan een verlaagd tarief.  We verwelkomen echter ook nieuwe “padel-leden”, die geen Tennis-lid zijn.  Een padel abonnement zal €50 kosten voor jeugd t.e.m. 16 jaar en €100 voor wie ouder is dan 16 jaar.  Zo’n padel abonnement blijft 1 jaar geldig, tot aan de start van het volgende lente- en zomerseizoen op in april ‘22).   Ook wie geen tennis- of padel-lid is op onze club, mag een padel terrein reserveren, als “niet-lid” of “gastspeler”, maar betaalt dan het standaard tarief per uur.  Hieronder meer uitleg.

Padel-leden kunnen 2 weken op voorhand reserveren, en kunnen maximaal gelijktijdig 2 openstaande padel reservaties hebben (die mogen opeenvolgend zijn).  Niet-leden en gastspelers kunnen 1 week op voorhand reserveren, en 1 terrein per keer.  Zij kunnen dus pas opnieuw reserveren nadat ze gespeeld hebben.

De tarieven zijn als volgt:

Piekuren (vanaf 17u en gans de dag tijdens de weekends):

  • Standaard tarief: €30 per uur per terrein voor niet-leden en gastspelers (dus €7,5 per speler)
  • Verlaagd tarief: €20 per uur voor padel-leden (dus €5 per speler)

Daluren (weekdagen tot 17u):

  • Standaard tarief: €20 per uur per terrein voor niet-leden en gastspelers (dus €5 per speler)
  • Verlaagd tarief: €12 per uur voor padel-leden (dus €3 per speler)

Voor terrein reservaties van 1,5u worden de bovenstaande tarieven vermenigvuldigd met 1,5

Het verschil tussen "niet-leden" en "gastspelers" is enkel een benaming die de website van Tennis Vlaanderen gebruikt in hun reservatie systeem: Wanneer je als niet-lid met 3 andere niet-leden reserveert, dan krijg je het standaard tarief te zien om gans het veld te reserveren.  Bv. €45 voor 1,5u in een piekuur.  De naam op de reservatie, is de naam van het niet-lid dat de reservatie maakte (er is slechts 1 naam te zien op de website met terrein reservaties van Tennis Vlaanderen).

Daarentegen, als je als padel-lid van Tennis Wezemaal bv. met 3 andere niet-leden wilt reserveren, dan worden die niet-leden als "gasten" beschouwd door het systeem.  Het lid dat die reservatie maakt, betaalt dan voor hetzelfde 1,5u in een piekuur: €7,5 voor zichzelf, en drie keer €11,25 voor de 3 anderen.  Er gaat dus €41,25 van zijn/haar saldo af (of van zijn/haar bank kaart, als hij/zij online betaalt). 

Dezelfde persoon kan dus de ene keer "niet-lid" zijn, en de andere keer "gastspeler".  Bv. iemand die lid is op een andere club (en geen padel abonnement koopt bij Tennis Wezemaal), zal door het reservatiesysteem beschouwd worden als een niet-lid wanneer hij samen met 3 andere niet-leden reserveert, maar als "gast" wanneer hij samen met een padel-lid van Wezemaal reserveert (het zal dan wel het lid van Wezemaal zijn dat de reservatie moet maken).  Als "gast" kun je dus wel 2 weken op voorhand reserveren, maar dan heb je een Lid van Tennis Wezemaal nodig die meespeelt.  Gasten mogen een onbeperkt aantal keer mee padellen per jaar (niet zoals bij Tennis, waar het maximaal 2x per zomer is, omdat ze dan gratis spelen samen met een lid).

Er kunnen ook mensen meespelen die geen lid zijn bij Tennis Vlaanderen.  Zij moeten zich dan (éénmalig) registreren op de home pagina van Tennis Vlaanderen.  Het is echter belangrijk om te weten dat zij niet verzekerd zijn, in tegenstelling tot alle leden van Tennis Vlaanderen. 

Terrein reservaties kunnen op 2 manieren betaald worden: 

  1. Per beurt.  Als laatste stap van het reservatie proces, stuurt de website van Tennis Vlaanderen u door naar een scherm waarop je een QR code kunt scannen om met Bancontact of Payconiq te betalen.
  2. Met uw saldo.  Leden die in het verleden al gebruik maakten van een 10-beurtenkaart om een tennisveld te reserveren tijdens de winter, kennen het saldo systeem al.  U schrijft een bedrag (€100 of een veelvoud ervan) over op het rekening nummer van Tennis Wezemaal BE48 0688 9265 2227, waarna het saldo een paar dagen later op uw dashboard bij Tennis Vlaanderen verschijnt.  U kunt dit saldo zowel voor Tennis (in de winter) als voor Padel (gans het jaar door) gebruiken.   In de toekomst zal het ook mogelijk zijn van online Bancontact of Payconiq te betalen voor uw saldo.