Club

Visie

Historiek

Bestuur

Club dashboard op Tennis Vlaanderen

Openingsuren Clubhuis

Huishoudelijk reglement (klik op deze link om het document te downloaden)

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Privacy verklaring

Press Releases

 

Visie:

Tennis is de mooiste sport ter wereld en Tennis Wezemaal is één van de leukste clubs om ze te beoefenen.  Tennis Wezemaal  is meer dan een tennisclub.  Het is een plaats waar vrienden samen sporten, waar vreemden elkaar leren kennen.  Een plaats waar generaties elkaar ontmoeten, waar ouders samen sporten met hun kinderen, waar vriend(in)nen samen een glas drinken op het gezellige terras.  Waar recreatie en competitie hand in hand gaan.  Waar belang wordt gehecht aan een kwalitatieve opleiding, maar evenzeer aan fair-play.  Waar men voor elkaar supportert, elkaar sportief bekampt en daarna samen viert.

Ons clubkampioenschap belichaamt deze visie op een perfecte manier.  Wie ooit deelnam, kan dat zeker beamen, wie dat nog niet deed moet het op z’n minst eens proberen!

 

Historiek:

 

Onze club werd opgericht in 1983 door Fred en Lily Vervoort.  Enkele jaren eerder werden de  twee eerste terreinen aangelegd door de toenmalige uitbaters van ‘het Kasteel van Wezemaal’.  Toen deze echter de deuren dienden te sluiten bleven de terreinen verweesd achter.  Fred, een militair helikopterpiloot die net uit Duitsland was teruggekeerd naar zijn ouderlijk huis, besloot de terreinen een nieuwe toekomst te bezorgen.  Samen met enkele lokale tennispioniers richtte hij een club op, de Wezemaalse Tennisclub was geboren.  In 1985 sloot de club zich aan bij de federatie, vandaar dat ook de naam “WTC ’85” gangbaar werd.

Onder impuls van Lily en met het aantrekken van Bob Saviolo als hoofdtrainer werd de eerste jeugdwerking/opleiding  opgestart en konden de inwoners van Rotselaar kennis maken met de tennissport.  Het legendarisch clubkampioenschap opgericht door Toine Van Proeyen groeide uit tot een ongezien evenement en is nog steeds een exponent van de clubsfeer.

Algauw kende de club een grote aangroei en werden eerst een 3de en later 4de en 5de terrein aangelegd.  Het clubhuis groeide uit van een werf-keet over den ‘Annex’ tot een heus clubhuis, ontworpen en gebouwd met hulp van de leden.  Met het begin van het nieuwe millennium bleek de capaciteit echter nog steeds te klein en was er de prangende  vraag naar overdekte terreinen.  Onder impuls van Patrick Vervoort, die de voorzittersfakkel had overgenomen van zijn vader, werd het project “Wesemaelveldt” opgestart.  Samen met Secretaris Rob Govaerts, Philippe Mallaerts, Willy Elsen en Fred Vervoort werden de plannen uitgetekend.  Met de bouw van de indoorhal op de nieuwe locatie werd in 2011 gestart.  In 2012 volgden het nieuwe clubhuis en in fases werden de nieuwe buitenterreinen aangelegd.        

Gelijktijdig met de vernieuwing van de accommodatie werd de Hagelandse tennisacademie opgericht.  De nieuwe hoofdtrainer, Martin Vosswinkel, en onze jeugd coördinator, Hilde Maes, bouwden de jeugdwerking verder uit.  Samen met hun gediplomeerd trainersteam behalen ze sinds 2014 het begeerde kwaliteitslabel van de federatie ‘Erkende kidstennisschool’; hiervan zijn er maar 3 in Vlaams Brabant.    

Ook op sportief vlak wist Wezemaal zich vanaf de beginperiode op de kaart te zetten met een hele reeks overwinningen in de ‘Leuvense Interclub’.  De eerste titel werd behaald in 1987 met een legendarische ploeg  met onder andere de Warre (Ward Reniers), de Willy (Willy Elsen), de Wim (Wim Gordts) en toen nog als jeugdspeler Den Tricke, de huidige voorzitter.  Vanaf 1997 wisten we ons ook nationaal door te zetten met een halve finale van België.   In een eerste finale in 2006 moesten we nog nipt de duimen te leggen maar in 2007 was de eerste nationale titel een feit.  Verscheidene nationale titels volgden maar een absoluut hoogtepunt kwam er in 2015 waarin we met 4 ploegen de nationale finale bereikten en hiervan 3 titels wisten te verzilveren.

Ondertussen is Tennis Wezemaal uitgegroeid tot één van de grootste en beste clubs van Vlaanderen maar nog steeds met de bezieling van de begindagen.

 

Bestuur  (voor fotos, klik hier)

Voorzitter
Patrick Vervoort
 
Ere-Voorzitter
Fred Vervoort
 
Secretaris
Rob Govaerts
 
Academie Hageland - Opleiding
Martin Vosswinkel
 
Accommodatie - Infrastructuur
Philippe Mallaerts
Willy Elsen
 
Interclub-competitie
Walter Merens
 
Clubkampioenschap
Rudi Verbinnen
 
Juridisch advies
Tom Vanraes
 
Communicatie - Webmaster
Kris Beyen

 

Club dashboard op Tennis Vlaanderen:

Op de website van Tennis Vlaanderen vind je ook heel wat nuttige informatie over onze club.  Klik op deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2297

 

Openingsuren Clubhuis:

 Het clubhuis is geopend op:

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 14.30 uur
  • woensdag vanaf 12.30 uur
  • tijdens het weekend vanaf 9 uur

 

Huishoudelijk reglement Zomertennis:

Het huishoudelijk reglement voor Zomertennis kun je raadplegen door op deze link te klikken: Huishoudelijk reglement

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag:

Aanspreekpunt integriteit Tennis Wezemaal: Denise Depart (Tel. nr. 0470 375738).  Je kunt Denise ook vaak vinden achter de toog in het clubhuis.

Press Releases:

Regelmatig komt onze club in het nieuws.  Niet enkel met mooie sportieve resultaten, maar ook met de jeugdopleiding, iniatieven voor goede doelen, enz...!

18/01/2022 - Het Laatste Nieuws: "Top 100-speler Milo Vosswinkel start seizoen met finaleplaats op TC Tenza: “Verrast door grote sprong voorwaarts

20/06/2018 - Het Laatste Nieuws: "Tennis Wezemaal behoudt zijn familiaal karakter" (pdf file)

12/06/2018 - Het Laatste Nieuws: "Sportkampioenen 2017 in de bloemetjes"

03/07/2017 - Het Nieuwsblad: "Leuvense Interclub gesmaakt initiatief"

02/07/2017 - Rondom (Regionieuws Haacht): "Wezemaalse tennisclub steunt goede doelen"

24/06/2016 - Het Nieuwsblad: "Families zijn niet louter lid, ze werken ook actief mee"

15/06/2016 - Het Nieuwsblad: "Dubbels op De Jonge Wingerd en Wezemaal"

26/05/2016 - Het Nieuwsblad: "Aantal jeugdtornooien veeleer beperkt"

18/05/2016 - Het Nieuwsblad: "Ook Panorama en Wezemaal aan de slag"

24/12/2015 - Het Nieuwsblad: "Jonge cursisten volgen cursus aspirant-initiator tennis"

23/10/2015 - Tennis Vlaanderen: "Elf kampioenenteams in Rent a Car interclub"

30/09/2015 - Het Nieuwsblad: "Tennis Wezemaal heeft drie Belgische kampioenen"

24/09/2015 - Het Nieuwsblad: "Tennis Wezemaal schrijft geschiedenis"

14/08/2015 - Het Nieuwsblad: "Mijn regelmaat gaf de doorslag"

17/07/2015 - Het Nieuwsblad: "Ik dubbel liever tegen mijn vader dan met hem"

26/06/2015 - Het Nieuwsblad: "De droom van Sandra Taelemans kwam uit"

05/06/2015 - Het Nieuwsblad: "Tennis Wezemaal reikt 6500 euro uit"

31/07/2014 - Het Nieuwsblad: "Zelfde genen en plezier"

21/06/2012 - Het Nieuwsblad Mobile: "Club aan vernieuwing toe"